Σε διαθεσιμότητα η ψυχολόγος της ΕΛ.ΑΣ. για τις ψευδείς γνωματεύσεις κατά πατεράδων.

Πηγή: https://www.newsbomb.gr/ellada/dikaiosynh/story/1549683/se-diathesimotita-i-psyxologos-tis-el-as-gia-tis-psevdeis-gnomateyseis-kata-pateradon

16/05/2024

Ραγδαίες εξελίξεις που απασχολεί δεκάδες οικογένειες, με την εσωτερική έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. κατά της ψυχολόγου που κατηγορείται για ψευδείς καταθέσεις που σχετίζονται και με κακοποίηση παιδιών, να βγάζει πολλά… «λαβράκια» και να αναμένονται εξελίξεις.

Έπειτα από μήνες εξονυχιστικών ερευνών, οι Αρχές έθεσαν σε διαθεσιμότητα την ψυχολόγο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., η οποία εμπλέκεται σε σωρεία υποθέσεων με ψευδείς γνωματεύσεις και καταθέσεις σε δικαστήρια, κατά κόρον κατά πατεράδων, σε υποθέσεις αντιδικίας με την πρώην σύζυγο και υποτιθέμενης κακοποίησης των ίδιων τους των τέκνων.

Η έρευνα ξεκίνησε έπειτα από τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ του Newsbomb.gr, που κινητοποίησε την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων και το Υγειονομικό της ΕΛ.ΑΣ., όπου υπάγεται η συγκεκριμένη ψυχολόγος.

Η δικογραφία μετράει ήδη περισσότερες από 2.000 σελίδες, ενώ κομβικά στοιχεία για την υπόθεση προκύπτουν από την κατάσχεση που διατάχθηκε του προσωπικού υπολογιστή της ψυχολόγου, αλλά κυρίως από την άρση του τηλεφωνικού της απορρήτου και την επακόλουθη καταγραφή συνομιλιών της, για αυτές τις υποθέσεις.

Όπως προκύπτει μάλιστα, στην υπόθεση εμπλέκονται δικηγόροι αλλά και δικαστικοί λειτουργοί, των οποίων ο ρόλος διερευνάται σχετικά με τη δράση της συγκεκριμένης ψυχολόγου, η οποία ιδιωτεύει με ειδική άδεια απερχόμενου Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.

Με τη λήψη του διοικητικού μέτρου της διαθεσιμότητας που ελήφθη, καταδεικνύεται και η σοβαρότητα των υπό διερεύνηση αδικημάτων, ενώ αναμένονται πολύ σύντομα εξελίξεις, σχετικά με το ποινικό σκέλος της διαδικασίας.

Leave a reply

Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με την επωνυμία «Κάθε παιδί χρειάζεται 2  Γονείς Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία» και τον διακριτικό τίτλο «A Child Needs 2 Parents ΑΜΚΕ»

Άρθρα

Επικοινωνία

Παναγή Τσαλδάρη 309
Νίκαια
ΤΚ: 18453

Υποστήριξη

Με ενθουσιώδεις εθελοντές, είμαστε έτοιμοι να σας στηρίξουμε οποιαδήποτε στιγμή.