Η αγάπη του πατέρα Πόσο σημαντική είναι

Η αγάπη του πατέρα: Πόσο σημαντική είναι για το παιδί

July 27, 2016 – Νικος Βουδούρης – Παιδίατρος

 

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι πατεράδες κάνουν πολλά για τα παιδιά τους.

Μελέτες έχουν δείξει ότι μια ισχυρή σχέση πατέρα-παιδιού από τη γέννησή του είναι πολύ καλή για την ομαλή ψυχοκινητική εξέλιξη.

Οι τρόποι με τους οποίους οι πατέρες μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά τους να μεγαλώσουν είναι οι εξής :

– Στη βρεφική ηλικία. Κατά τις πρώτες μέρες της ζωής του το βρέφος θα τραβήξει το βλέμμα του προς τη φωνή του πατέρα του περισσότερο από τη φωνή ενός άλλου ατόμου. Τα βρέφη που έχουν δεσμό με τον πατέρα τους είναι πιο πιθανό να θηλάσουν κ αυτό έχει πολλά οφέλη για την υγεία τους. Επιπλέον, τα βρέφη αναπτύσσουν καλύτερα τις γλωσσικές δεξιότητες και θα είναι καλύτερα εξοπλισμένα για να χειριστούν καταστάσεις. Τα μωρά που γεννιούνται με χαμηλό βάρος γέννησης αυξάνουν το σωματικό τους  βάρος γρηγορότερα όταν έρχονται σε συχνότερη επαφή με τους πατέρες τους.

– Εκμάθηση κοινωνικών δεξιοτήτων. Τα παιδιά των οποίων οι πατέρες τους δείχνουν την αγάπη τους έχουν καλύτερη σχέση με τους φίλους και τα αδέρφια τους. Καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν ιδανικά κοντά στον πατέρα είναι πρότυπο για τη σχέση που θα αναπτύξουν και με τη μητέρα του.

– Έλεγχος των συναισθημάτων. Οι πατέρες που παίζουν με τα παιδιά τους συχνά στο σπίτι και κάνουν συναισθηματικές ασκήσεις μεταξύ τους . Αυτού του είδους το παιχνίδι βοηθά τα παιδιά να μάθουν που και πότε να χρησιμοποιούν το δικό τους θυμό ή την επιθετικότητά τους και πότε πρέπει να ηρεμήσουν. Αυτή η ικανότητα βοηθά στη ζωή τους στη πρόληψη των προβλημάτων συμπεριφοράς.

– Δημιουργικότητα. Όταν οι πατέρες είναι δημιουργικοί είναι πιο πιθανό να βρουν νέους τρόπους για να παίξουν με τα παλιά παιχνίδια. Αυτό το ύφος του παιχνιδιού οδηγεί τα παιδιά να είναι δημιουργικοί στοχαστές.

Πάρτε ένα λεπτό και σκεφτείτε για τον πατέρα σας. Ήταν αυτός που έπαιξε μαζί σας στη μπροστινή αυλή;  Ήταν εκεί με σοφές συμβουλές κάθε φορά που ήσασταν σε μια δύσκολη κατάσταση; Ήταν κοντά σας όταν παίρνατε τους βαθμούς του σχολείου;

Οι μπαμπάδες μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά να μάθουν πολλά πράγματα, να επιλύσουν τα προβλήματά τους και να εκφράζουν τη δημιουργικότητά τους.

Πηγή: https://boro.gr/139706/h-agaph-toy-patera-poso-shmantikh-einai-gia-to-paidi/

Leave a reply

Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με την επωνυμία «Κάθε παιδί χρειάζεται 2  Γονείς Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία» και τον διακριτικό τίτλο «A Child Needs 2 Parents ΑΜΚΕ»

Άρθρα

Επικοινωνία

Παναγή Τσαλδάρη 309
Νίκαια
ΤΚ: 18453

Υποστήριξη

Με ενθουσιώδεις εθελοντές, είμαστε έτοιμοι να σας στηρίξουμε οποιαδήποτε στιγμή.