08-01-2023 – Εγγραφείτε στο Έκτο Διεθνές Συνέδριο για την Κοινή Ανατροφή

Εγγραφείτε στο Έκτο Διεθνές Συνέδριο για την Κοινή Ανατροφή (ICSP) που θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 5, 6 και 7 Μαΐου 2023.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί με τη φυσική παρουσία των συνέδρων αλλά και διαδικτυακά για όσους δεν μπορούν να το παρακολουθήσουν δια ζώσης.

Θέμα του Συνεδρίου είναι:

«Νέα Πρότυπα : Πρόοδοι στην Έρευνα και την Πρακτική για την Κοινή Ανατροφή Τέκνων (Shared parenting).»

Το 1ο συνέδριο του ICSP, που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2014 στη Βόννη της Γερμανίας, επικεντρώθηκε στην εξάλειψη του χάσματος μεταξύ των επιστημονικά  εξακριβωμένων αποδεικτικών στοιχείων και της κοινωνικο – νομικής πρακτικής για  την από κοινού ανατροφή των παιδιών.

Το 6ο συνέδριο– της Αθήνας- επανέρχεται σε αυτό το θέμα. Στοχεύει να ενθαρρύνει τη διεθνή σκέψη, σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις και προσεγγίσεις στην έρευνα και  πρακτική, ενσωματώνοντας παράλληλα και άλλα σχετικά ζητήματα που επηρεάζουν το βέλτιστο συμφέρον των παιδιών, όπως οι γονικές άδειες, η συμμετοχή στις δαπάνες ανατροφής των παιδιών, η ενδοοικογενειακή βία και η γονική αποξένωση.

Επιστήμονες, ερευνητές, επαγγελματίες για το παιδί και για την οικογένεια και μέλη της κοινωνίας των πολιτών, από τους τομείς της δικαιοσύνης, της κοινωνικής εργασίας, της ψυχολογίας, της κοινωνιολογίας και άλλων ακαδημαϊκών κλάδων, που ασχολούνται με τα δικαιώματα και την ευημερία των παιδιών θα παρουσιάσουν και θα συζητήσουν τα ευρήματά τους.

Το προκαταρκτικό πρόγραμμα του συνεδρίου και περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του συνεδρίου : https://athens-2023.org/

 

Εγγραφείτε ΤΩΡΑ! αν θέλετε να παρευρεθείτε δια ζώσης, για να λάβετε την προνομιακή τιμή των 195 EUR (αντί της κανονικής τιμής των 250 EUR)!

Η προθεσμία για την προνομιακή εγγραφή λήγει στις 28 Φεβρουαρίου 2023.

Οι τιμές, οι όροι και οι προϋποθέσεις για την συμμετοχή σας  στο συνέδριο, είναι πλέον διαθέσιμα.

 

Κάνε εγγραφή τώρα

 

Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, επικοινωνήστε με: conference@twohomes.org.

 

Σχετικά με τους Διοργανωτές:

Το International Council on Shared Parenting (ICSP) ιδρύθηκε το 2014, εδρεύει στη Βόννη της Γερμανίας και αποτελεί έναν διεθνή οργανισμό με μέλη του προσωπικότητες από τους τομείς της επιστήμης, των επαγγελματιών της οικογένειας και την κοινωνία των πολιτών. Σκοπός του ICSPείναι α) η διάδοση και προώθηση της επιστημονικής γνώσης για τις ανάγκες και τα δικαιώματα («βέλτιστο συμφέρον») των παιδιών των οποίων οι γονείς ζουν χωριστά και β) η διατύπωση επιστημονικά τεκμηριωμένων συστάσεων σχετικά με τη νομική, δικαστική και πρακτική εφαρμογή της κοινής ανατροφής (Shared Parenting).

Ιστοσελίδα: twohomes.org

Leave a reply

Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με την επωνυμία «Κάθε παιδί χρειάζεται 2  Γονείς Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία» και τον διακριτικό τίτλο «A Child Needs 2 Parents ΑΜΚΕ»

Άρθρα

Επικοινωνία

Παναγή Τσαλδάρη 309
Νίκαια
ΤΚ: 18453

Υποστήριξη

Με ενθουσιώδεις εθελοντές, είμαστε έτοιμοι να σας στηρίξουμε οποιαδήποτε στιγμή.