Οι φωνές γονέων και πολιτών ενώνονται και ακούγονται διεθνώς.

Το φαινόμενο της γονικής αποξένωσης και η ανάγκη θέσπισης νομικού πλαισίου για την ανατροφή τέκνων από αμφότερους τους γονείς τους μετά από την διάσπαση της συμβίωσης τους δεν είναι ένα θέμα που απασχολεί μόνο την χώρα μας. Σειρά οργανώσεων, συλλόγων και μη κερδοσκοπικών οργανισμών έχουν συσταθεί ανά τον κόσμο με ακριβώς αυτό το στόχο.

 

Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται και ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός «La Marche pour l’égalité parentale», αποτελούμενος από Γάλλους γονείς με σκοπό σύστασης την προαγωγή της γονικής ισότητας προς το συμφέρον των παιδιών και των οικογενειών. Προς εκπλήρωση του σκοπού αυτού η δράση του οργανισμού συμπεριλαμβάνει την ενημέρωση της κοινής γνώμης, τα ΜΜΕ και την διαμόρφωση μίας ομοσπονδίας πολιτικών προσώπων γύρω από τρία αιτήματα:

– Nα είναι η εναλλασσόμενη κατοικία ως βασική αρχή (χωρίς να επιβάλλεται)

– Να μεταρρυθμιστεί ο Νόμος, ώστε να διασφαλιστεί η εκπροσώπηση του τέκνου από αμφότερους τους γονείς του

– Να ληφθεί ένα σύνολο μέτρων ενάντια στην αυθαίρετη γεωγραφική απομάκρυνση

Η αρχή της οργάνωσης είναι πως όταν οι προϋποθέσεις πληρούνται, ένα παιδί έχει το δικαίωμα να ανατρέφεται, περνώντας ίσο χρόνο και με τους δύο γονείς του.

Σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης ο «La Marche pour l’égalité parentale» οργάνωσε πεζοπορία 500 χλμ. με κατεύθυνση το Στρασβούργο και συγκεκριμένα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Στην πορεία συμμετέχουν γονείς και απλοί πολίτες και των δύο φύλλων

Ενδιάμεσες στάσεις:

  • Torcy (στον Νομό Paris Saint-Germain)
  • Πεζοπορία 26χλμ με εντονότατη υγρασία και κατεύθυνση το CrécylaChapelle και το Chailly (δημοτικό κέντρο) όπου οι συμμετέχοντες διανυκτέρευσαν σε σκηνές.
  • Στα 100 χλμ διαδρομής οι γονείς αναγκάστηκαν να περπατήσουν στη λάσπη.
  • FèreChampenoise Sézane (βορειοανατολική Γαλλία), όπου οι συμμετέχοντας βρήκαν κατάλυμα στο δημαρχείο. Εκεί τους δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσουν για τα αιτήματά τους στην δήμαρχο.

Έξι από τους συμμετέχοντες νοσούν και η θερμοκρασία βαίνει μειούμενη.

  • 20 Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων του Παιδιού: στάση στο Bar le Duc (πρωτεύουσα του Νομού Meuse) για δωρεάν διανομή κρέπας και ενημέρωση για τη δράση του Οργανισμού. Οι συμμετέχοντας μίλησαν για τη γονική ισότητα τόσο με τον αντιδήμαρχο της πόλης, όσο και με εκλεγμένους πολιτικούς.
  • Ligny του Barrois: διανυκτέρευση στο δημαρχείο και συγκεκριμένα στο γυμναστήριο του δημαρχείου. Έχουν περάσει 12 ημέρες από την έναρξη της πορείας κι έχουν διανυθεί 260 χιλιόμετρα.
  • Στάση στο Nancy για ξεκούραση (έχουν διανυθεί 310 χιλιόμετρα).
  • Συμβολική «παράσταση» στην πλατεία Stanislas στο Nancy μπροστά στο χριστουγεννιάτικο δέντρο.
  • Εinville. Αναμένεται άφιξη στο Στρασβούργο στις 2/12/2022.

Ακολουθεί σύνδεσμος της οργάνωσης για την πορεία:

https://m.facebook.com/Lamarchepourlegaliteparentale/?paipv=0&eav=AfYqyc9tBCMaJmbGPy4KVMZaJPai8EOeJxlFc1gbLN7_DxAc5kYC67CyZfUrzWfbo3M

Leave a reply

Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με την επωνυμία «Κάθε παιδί χρειάζεται 2  Γονείς Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία» και τον διακριτικό τίτλο «A Child Needs 2 Parents ΑΜΚΕ»

Άρθρα

Επικοινωνία

Παναγή Τσαλδάρη 309
Νίκαια
ΤΚ: 18453

Υποστήριξη

Με ενθουσιώδεις εθελοντές, είμαστε έτοιμοι να σας στηρίξουμε οποιαδήποτε στιγμή.