Διαμαρτυρία στο Σύνταγμα από γονείς και ανιόντες για την εφαρμογή του Ν. 4800/21 – Σάββατο 11/02/2023

Το Σάββατο 11/02/23 στις 12.00 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ειρηνική παράσταση διαμαρτυρίας γονέων και ανιόντων τέκνων σχετικά με την μη εφαρμογή του Ν.4800/21, που τέθηκε σε ισχύ από τον Σεπτέμβριο του 2021.

Ο νόμος θα διασφάλιζε την από κοινού και εξίσου ανατροφή τέκνων μετά την διάσπαση της συμβίωσης των γονέων τους με μια σειρά δικλείδων ασφαλείας για την ορθή εφαρμογή του και την διαφύλαξη των δικαιωμάτων των παιδιών στην οικογενειακή ζωή. Στη χώρα μας έχουμε περίπου 20.000 διαζύγια ανά έτος και 20 παιδιά ανά ημέρα χάνουν το δικαίωμα ανατροφής από τον ένα τους γονέα. Το καθεστώς της αποκλειστικής επιμέλειας περιορίζει την επαφή των παιδιών με τον έναν τους γονέα, σε λιγότερο από το 33% του συνολικού τους χρόνου, δηλαδή κάτω από τα όρια που θέτουν οι ειδικοί ψυχικής υγείας για την ομαλή ψυχοσωματική τους ανάπτυξη.

Στο πλευρό τους βρέθηκαν λοιποί συγγενείς και φίλοι από όλη την Ελλάδα, διεκδικώντας να σταματήσει η άρνηση εφαρμογής του νόμου από τους δικαστικούς λειτουργούς και η εκμετάλλευση των παιδιών από λοιπούς παράγοντες δίκης, χωρίς πολιτικό πρόσημο και χωρίς την εμπλοκή καμίας συγκεκριμένης ομάδας. Ήταν μια αυθόρμητη κίνηση με έναυσμα την συνεννόηση γονέων και ανιόντων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που αγωνίζονται ανελλιπώς για τα δικαιώματα των παιδιών τους στην οικογενειακή ζωή. Απαίτηση τους, να προστατευτούν τα παιδιά από την γονική αποξένωση και να ληφθούν μέτρα από την πολιτεία για την αποκατάσταση των ισορροπιών.

Leave a reply

Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με την επωνυμία «Κάθε παιδί χρειάζεται 2  Γονείς Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία» και τον διακριτικό τίτλο «A Child Needs 2 Parents ΑΜΚΕ»

Άρθρα

Επικοινωνία

Παναγή Τσαλδάρη 309
Νίκαια
ΤΚ: 18453

Υποστήριξη

Με ενθουσιώδεις εθελοντές, είμαστε έτοιμοι να σας στηρίξουμε οποιαδήποτε στιγμή.