Δελτίο Τύπου 6ου Διεθνούς Συνεδρίου για την Κοινή Ανατροφή

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το International Council on Shared Parenting (ICSP) διοργανώνει το 6οΔιεθνές Συνέδριο για την Κοινή Ανατροφή (Shared Parenting) , με θέμα : «Νέα παραδείγματα : Πρόοδοι στην έρευνα και πρακτική σχετικά με την από κοινού ανατροφή», στις 5,6 και 7 Μαΐου 2023, στην Αθήνα.

ΣΚΟΠΟΣ

Σκοπός των εργασιών του Συνεδρίου είναι η γεφύρωση του χάσματος μεταξύ της κοινωνικο-νομικής πρακτικής και των μεθοδολογικά αξιολογημένων  αποδεικτικών στοιχείων, αναφορικά με την από κοινού ανατροφή των παιδιών. Σημαντικό άξονα των εργασιών του Συνεδρίου θα αποτελέσουν και άλλα σοβαρά ζητήματα που αφορούν στις  οικογενειακές σχέσεις ,απασχολούν ιδιαίτερα την σύγχρονη κοινωνία και απειλούν το βέλτιστο συμφέρον  των παιδιών. Τέτοια ζητήματα είναι η ενδοοικογενειακή βία, η γονική αποξένωση, οι γονικές άδειες κ.α

ΣΤΟΧΟΙ

Το Συνέδριο απευθύνεται σε επιστήμονες- ερευνητές, από τα πεδία του νομικού δικαίου, της ψυχικής υγείας, της κοινωνιολογίας, της κοινωνικής εργασίας,  και άλλων ακαδημαϊκών πεδίων που ασχολούνται με τα δικαιώματα και την ευημερία των παιδιών, αλλά και σε επαγγελματίες που ασχολούνται με τα παιδιά και την οικογένειακαθώς επίσης και σε μέλη της κοινωνίας των πολιτών που τους αφορούν τα συγκεκριμένα θέματα.Στόχος του Συνεδρίου  είναι η ανάδειξη των πρόσφατων προόδων και προσεγγίσεων  της επιστημονικής έρευνας και της σύγχρονης πρακτικής, ώστε να αποτελέσουντο έναυσμα διεθνούς διαλόγου, για την κοινή ανατροφή.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επισκεφτείτε την ηλεκτρονική σελίδα του συνεδρίου https://athens-2023.org και επικοινωνήστε με την Angela Hoffmeyer, Secretary General ICSP, gs@twohomes.org and τον Ιωάννη Παπαρρηγόπουλο ioannispaparigopoulos@gmail.com τηλ. 0030 306932410460.

Leave a reply

Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με την επωνυμία «Κάθε παιδί χρειάζεται 2  Γονείς Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία» και τον διακριτικό τίτλο «A Child Needs 2 Parents ΑΜΚΕ»

Άρθρα

Επικοινωνία

Παναγή Τσαλδάρη 309
Νίκαια
ΤΚ: 18453

Υποστήριξη

Με ενθουσιώδεις εθελοντές, είμαστε έτοιμοι να σας στηρίξουμε οποιαδήποτε στιγμή.