Πρόταση Μηταράκη για δημιουργία ειδικής ομάδας εργασίας που θα δίνει λύσεις στο φαινόμενο της γονεϊκής αποξένωσης (04/2024)

Πηγή: https://www.protothema.gr/politics/article/1489847/protasi-mitaraki-gia-dimiourgia-eidikis-omadas-ergasias-pou-tha-dinei-luseis-sto-fainomeno-tis-goneikis-apoxenosis/

«Οι δεκάδες μηνύσεις που ένας γονέας έχει υποβάλει στον άλλον θα μπορούσαν να εξεταστούν κοινά, ώστε να υπάρξει μια γρήγορη απόφαση προς όφελος του παιδιού, γιατί τελικά το παιδί πρέπει να είναι αυτό το οποίο ωφελείται από τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης»

Ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης κατέθεσε σήμερα ο βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, σχετικά με το ζήτημα της επιμέλειας των παιδιών και του κοινωνικού φαινομένου της γονεϊκής αποξένωσης.

Ο κ. Μηταράκης υπογράμμισε τη σπουδαιότητα να δημιουργηθεί μία ειδική ομάδα εργασίας που να προτείνει λύσεις για το κοινωνικό αυτό φαινόμενο, που ταλανίζει τόσο τους γονείς, και πολύ περισσότερο τα παιδιά.

«Προτείνω, κύριε Υπουργέ, να δημιουργηθεί μια ειδική ομάδα εργασίας να εξετάσει αυτό το φαινόμενο και να προτείνει λύσεις. Υπάρχουν λύσεις μέσα στο δικαιακό σύστημα που πρέπει να εξεταστούν. Παραδείγματος χάριν, το άρθρο 246 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας προβλέπει συνεκδίκαση τέτοιων υποθέσεων. Οι δεκάδες μηνύσεις που ένας γονέας έχει υποβάλει στον άλλον θα μπορούσαν να εξεταστούν κοινά, ώστε να υπάρξει μια γρήγορη απόφαση προς όφελος του παιδιού, γιατί τελικά το παιδί πρέπει να είναι αυτό το οποίο ωφελείται από τις αποφάσεις της δικαιοσύνης. Να υπάρξουν εξειδικευμένα τμήματα, να υπάρχουν ειδικά φυλάκια με δικαστές που γνωρίζουν καλά τα θέματα οικογενειακού δικαίου, να υπάρχει μια ολοκληρωμένη γρήγορη πραγματογνωμοσύνη, ώστε να εξετάζονται, αν υπάρχουν περιπτώσεις, γιατί κάποιες φορές υπάρχουν περιπτώσεις που καλώς αποφεύγεται η επαφή του παιδιού με τον ένα γονέα», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Μηταράκης.

Θετική ήταν η ανταπόκριση του Υφυπουργού κ. Μπουγά, ο οποίος αποδέχθηκε την πρόταση του κ. Μηταράκη. «Θέτετε ένα μείζον κοινωνικό ζήτημα, όπως και εσείς ο ίδιος το περιγράψατε, που αφορά στο πρώτο σκέλος του το θέμα της αναγκαστικής εκτέλεσης και της εφαρμογής των δικαστικών αποφάσεων που αφορούν στην επιμέλεια και επικοινωνία των γονέων με τα τέκνα τους, αλλά και στην εκτέλεση και υλοποίηση των συμφωνιών που γίνονται μετά το συναινετικό διαζύγιο», σημείωσε ο κ. Μπουγάς.

Βίντεο εδώ:

https://www.youtube.com/watch?v=v77IoXiVOnY

Ερώτημα στη Βουλή:

Επίκαιρη ερώτηση Μηταράκη στη Βουλή των Ελλήνων για τη γονική αποξένωση και την παραβίαση αποφάσεων

Leave a reply

Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με την επωνυμία «Κάθε παιδί χρειάζεται 2  Γονείς Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία» και τον διακριτικό τίτλο «A Child Needs 2 Parents ΑΜΚΕ»

Άρθρα

Επικοινωνία

Παναγή Τσαλδάρη 309
Νίκαια
ΤΚ: 18453

Υποστήριξη

Με ενθουσιώδεις εθελοντές, είμαστε έτοιμοι να σας στηρίξουμε οποιαδήποτε στιγμή.