Γιορτή του Πατέρα, 18.06.2023

Κυριακή, 18 Ιουνίου 2023,

Κάθε χρόνο την τρίτη Κυριακή του Ιουνίου, τιμάται η Γιορτή του Πατέρα.

Γιορτή που έρχεται να μας θυμίσει την αναγνώριση των ριζών μας, τη σημασία της σχέσης μας με αυτό το πρόσωπο, τη συμβολή του στη διαμόρφωση της προσωπικότητας μας.

Με αφορμή αυτή την ημέρα οι πατεράδες που ζουν σε διάσταση με την σύντροφο τους, σε μια αυθόρμητη κίνηση, χωρίς πολιτικό πρόσημο, χωρίς ιδιαίτερη οργάνωση το μεσημέρι εκείνης της μέρας στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, παρέστησαν μαζί με ανιόντες, ζητώντας να λάβουν ενεργό ρόλο στην ανατροφή των παιδιών τους. Μαζί με τα παιδιά τους, (όσοι είχαν την ευκαιρία να τα δουν ή να τα ακούσουν εκείνη την μέρα), μίλησαν για αυτό τους το δικαίωμα και με την συνδρομή τους μοίρασαν φυλλάδια για το θέμα την κοινής ανατροφής και της γονικής αποξένωσης.

Μέσα από ένα πανό με αναφορά σε μπαμπάδες που δεν άντεξαν να ζουν μακριά από τα παιδιά τους και κατέληξαν αυτόχειρες, ως φόρος τιμής προς το πρόσωπο τους, αναδείχθηκε το σκληρό πρόσωπο της κοινωνίας.

Στην χώρα μας υπάρχουν παιδιά που μεγαλώνουν χωρίς την ενεργό παρουσία του ενός γονέα, αφαιρώντας τους το δικαίωμα στην οικογενειακή ζωή, ορίζοντας μια καθημερινότητα για αυτά βασιζόμενοι σε στερεοτυπικές δικαστικές αντιλήψεις, ενθαρρύνοντας ανεύθυνες γονικές πρακτικές με έλλειψη σεβασμού τόσο προς τα παιδιά, όσο και προς τους γονείς.

Χρόνια πολλά στον πατέρα μας! Παιδιά με δύο γονείς, με δύο σπίτια, και με μια ενιαία αγάπη!

Γιατί μόνο αγάπη αξίζει στα παιδιά μας και οφείλουμε όλοι, πολίτες και πολιτεία, να το διασφαλίσουμε για λογαριασμό τους.

Γιατί μόνο σεβασμός αξίζει στους γονείς που παλεύουν για την ενεργό συμμετοχή τους στην ζωή των παιδιών τους.

Leave a reply

Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με την επωνυμία «Κάθε παιδί χρειάζεται 2  Γονείς Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία» και τον διακριτικό τίτλο «A Child Needs 2 Parents ΑΜΚΕ»

Άρθρα

Επικοινωνία

Παναγή Τσαλδάρη 309
Νίκαια
ΤΚ: 18453

Υποστήριξη

Με ενθουσιώδεις εθελοντές, είμαστε έτοιμοι να σας στηρίξουμε οποιαδήποτε στιγμή.