Ανοιχτή επιστολή προς Φροντιστήρια

Με επιστολή της στις 08.11.2022 η ΑΜΚΕ A Child Needs 2 Parents απευθυνόμενη σε Συλλόγους και Ομοσπονδίες φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης και ξένων γλωσσών, εξέφρασε την αναγκαιότητα εναρμόνισης της λειτουργίας των εκπαιδευτικών κέντρων με τις διατάξεις και πρακτικές που απορρέουν από τον Ν. 4800/21 για τις σχέσεις γονέων – τέκνων μετά την διάσπαση της συμβίωσης τους.

Υπογράμμισε της νομικές διατάξεις από τις οποίες προκύπτει ότι αμφότεροι οι γονείς, έχουν δικαίωμα πρόσβασης σε προσωπικά δεδομένα σε θέματα εκπαίδευσης και μόρφωσης των τέκνων τους. Αντιστοίχως, αποφάσεις που σχετίζονται με τη γονική μέριμνα και άπτονται της εκπαίδευσης, μόρφωσης και της επαγγελματικής σταδιοδρομίας τους, προκύπτουν από συναίνεση αμφότερων των γονέων τους και μετά την διάσπαση της συμβίωσης τους. Κατ’ επέκταση η επιλογή οποιουδήποτε κέντρου εκπαίδευσης είναι απόφαση που οφείλουν και δικαιούνται να λαμβάνουν από κοινού οι γονείς κάθε παιδιού ενώ η πρόσβαση στην πληροφόρηση της πορείας των μαθητών σε ανάλογα κέντρα εκπαίδευσης (φροντιστήρια ή κέντρα ξένων γλωσσών) είναι υποχρέωση των φορέων επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων, ήτοι των ίδιων των κέντρων εκπαίδευσης.

Ακολουθεί σύνδεσμός προς ανάγνωση του αιτήματος:

Ανοιχτή επιστολή προς Φροντιστήρια

Leave a reply

Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με την επωνυμία «Κάθε παιδί χρειάζεται 2  Γονείς Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία» και τον διακριτικό τίτλο «A Child Needs 2 Parents ΑΜΚΕ»

Άρθρα

Επικοινωνία

Παναγή Τσαλδάρη 309
Νίκαια
ΤΚ: 18453

Υποστήριξη

Με ενθουσιώδεις εθελοντές, είμαστε έτοιμοι να σας στηρίξουμε οποιαδήποτε στιγμή.