O Εθνικός Οργανισμός Γονέων είναι οργανισμός στις Η.Π.Α. που αποσκοπεί στην Διασφάλιση κοινής γονικής μέριμνας μετά από χωρισμό ή διαζύγιο.

O Εθνικός Οργανισμός Γονέων είναι οργανισμός στις Η.Π.Α. που αποσκοπεί στην Διασφάλιση κοινής γονικής μέριμνας μετά από χωρισμό ή διαζύγιο.

Βασικά σημεία από τον NPO (https://www.sharedparenting.org/)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Να βελτιώσει τις ζωές των παιδιών και να ενισχύσει την κοινωνία προστατεύοντας το δικαίωμα κάθε παιδιού στην αγάπη και τη φροντίδα και των δύο γονέων μετά από χωρισμό ή διαζύγιο.

ΟΡΑΜΑ: Ο πρωταρχικός στόχος της Εθνικής Οργάνωσης Γονέων (NPO) είναι να προωθήσει την κοινή γονική μέριμνα εκπαιδεύοντας τους γονείς, τους επαγγελματίες διαζυγίου και τους νομοθέτες και με τη μεταρρύθμιση των οικογενειακών δικαστηρίων και νόμων σε κάθε πολιτεία. Οραματιζόμαστε μια κοινωνία όπου:

  1. Η κοινή γονική μέριμνα μετά τον χωρισμό ή το διαζύγιο είναι ο κανόνας.

  2. Το φυσικό δικαίωμα των παιδιών να γαλουχούνται και να καθοδηγούνται και από τους δύο γονείς τιμάται πλήρως.

  3. Η κοινωνία αντιμετωπίζει τους πατέρες και τις μητέρες ως εξίσου σημαντικούς για την ευημερία των παιδιών τους.

  4. Τα παιδιά είναι πιο ευτυχισμένα και πιο επιτυχημένα επειδή οι στοργικοί δεσμοί τους με τους γονείς τους προστατεύονται μετά τον χωρισμό των γονιών ή το διαζύγιο. και,

  5. Τα δικαστήρια κανονίζουν τα οικονομικά μετά τον χωρισμό ή το διαζύγιο, έτσι ώστε τόσο οι μητέρες όσο και οι πατέρες να μπορούν να αντέξουν οικονομικά να στεγάσουν και να φροντίσουν τα παιδιά τους και τον εαυτό τους.

  1. Παιδική Ευημερία & Γονική Αποξένωση

Πολύ συχνά, σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους και πρακτικές, ο χωρισμός των γονέων έχει ως αποτέλεσμα τα παιδιά να χάσουν μια πλήρη σχέση με έναν από τους γονείς τους. Αυτές οι πολιτικές οδηγούν στον παραγκωνισμό —μερικές φορές την πλήρη απομάκρυνση— ενός γονέα από τις καθημερινές δραστηριότητες ανατροφής παιδιών. Και, πολύ συχνά, η υπερφόρτωση του άλλου γονιού. Το 2018, το 26% των Αμερικανών παιδιών ζούσε μόνο με έναν γονέα.

Δυσμενείς Επιδράσεις:

Τα παιδιά που μεγαλώνουν με μόνο έναν γονέα ενεργά εμπλεκόμενο στη ζωή τους διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο για μια μεγάλη ποικιλία ασθενειών. Σε σύγκριση με παιδιά με δύο ενεργά δεσμευμένους γονείς:

  1. Είναι πιο πιθανό να βιώσουν κατάχρηση ναρκωτικών, να γίνουν θύματα κακοποίησης και παραμέλησης, να έχουν προβλήματα συμπεριφοράς, να διαπράξουν εγκλήματα και να πάνε φυλακή.

  2. Έχουν διπλάσιες πιθανότητες να εγκαταλείψουν το λύκειο και τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να οπλοφορούν και να διακινήσουν ναρκωτικά.

  3. Τα αγόρια που μεγαλώνουν χωρίς να συμμετέχουν και οι δύο γονείς στη ζωή τους είναι πιο πιθανό να εμπλακούν σε δραστηριότητες συμμοριών.

  4. Τα κορίτσια που μεγαλώνουν χωρίς να συμμετέχουν και οι δύο γονείς έχουν επταπλάσιες πιθανότητες να μείνουν έγκυος κατά την εφηβεία.

Παρανοήσεις:

Αυτοί οι κίνδυνοι αποδίδονται συχνά στον χωρισμό των γονέων. Ωστόσο, η έρευνα δείχνει ότι αυτοί οι κίνδυνοι δεν είναι αποτέλεσμα του χωρισμού των γονέων, αλλά της απώλειας της σημαντικής συμμετοχής και των δύο γονέων στις καθημερινές δραστηριότητες ανατροφής των παιδιών.

Αυτοί οι κίνδυνοι για τα παιδιά μπορούν να ελαχιστοποιηθούν διασφαλίζοντας ότι ακόμη και όταν οι γονείς ζουν χωριστά, και οι δύο συμμετέχουν πλήρως στην ανατροφή των παιδιών τους.

  1. Γονική Αποξένωση

Η γονική αποξένωση αναφέρεται στη συμπεριφορά του ενός γονέα να βλάψει αδικαιολόγητα τη σχέση που έχει ένα παιδί με τον άλλο γονέα. Μέσω αυτής της συμπεριφοράς, ένας παραβατικός γονέας επιδιώκει να κερδίσει την αποκλειστική πίστη των παιδιών, με αποτέλεσμα συχνά να βλάψει μακροπρόθεσμα τον άλλο γονέα και, ιδιαίτερα, τα παιδιά. Ενώ υπάρχει διαφωνία μεταξύ των επιστημόνων ως προς το αν υπάρχει ψυχολογικό σύνδρομο, είναι δεδομένο ότι κανένας που είναι εξοικειωμένος με το διαζύγιο/χωρισμό γονέων δεν είναι αντιστοίχως εξοικειωμένος με το φαινόμενο της γονικής αποξένωσης.

Πεδίο προβλήματος:

Μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι το 13,4% των γονέων και των παιδιών τους ήταν θύματα συμπεριφοράς γονικής αποξένωσης και σχεδόν οι μισές από αυτές ήταν σοβαρές περιπτώσεις. Δεδομένου ότι τα μισά από όλα τα παιδιά στις Ηνωμένες Πολιτείες θα βιώσουν το τέλος του γάμου των γονιών τους, αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν πάρα πολλά παιδιά που είναι θύματα γονικής αποξένωσης. Οι μητέρες και οι πατέρες είναι εξίσου ικανοί να εμπλακούν σε αυτή τη συμπεριφορά και εξίσου ευάλωτοι στο να πέφτουν θύματα από αυτήν.

Δυσμενείς Επιδράσεις:

Η αποξενωτική συμπεριφορά είναι εξαιρετικά επιβλαβής για τα παιδιά. Όπως σημείωσε ένας κορυφαίος ερευνητής, η υπάρχουσα έρευνα «υποδεικνύει ότι τα αποξενωμένα παιδιά και οι γονείς υφίστανται πολλές αρνητικές εκβάσεις. Αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν ψυχολογικές διαταραχές όπως το άγχος, η κατάθλιψη, η κατάχρηση ουσιών, ακόμη και ο στοχασμός ή η απόπειρα αυτοκτονίας. Μπορούν επίσης να εμφανιστούν μειώσεις στις ακαδημαϊκές επιδόσεις μεταξύ των παιδιών και μείωση της παραγωγικότητας της εργασίας των γονέων».

Γ. Παιδική Υποστήριξη (Διατροφή)

Τα παιδιά χρειάζονται σημαντικούς οικονομικούς πόρους για να αναπτυχθούν. Και οι δύο γονείς έχουν υποχρέωση να παρέχουν αυτή τη μορφή υποστήριξης. Αυτή η θεώρηση οδηγεί στην ανάγκη εκπόνησης προγραμμάτων οικονομικής υποστήριξης παιδιών (διατροφή).

Ένα αποτυχημένο σύστημα:

Δυστυχώς, το τρέχον σύστημα υποστήριξης παιδιών (διατροφής) δεν έχει σχεδιαστεί σωστά για να προάγει τα συμφέροντα των παιδιών. Σε πολλές πολιτείες, οι πολιτικές υποστήριξης παιδιών (διατροφής) δεν προωθούν την κοινή ανατροφή των παιδιών, η οποία είναι συνήθως προς το συμφέρον των παιδιών. Αντίθετα, δημιουργούν αντικίνητρα για την από κοινού ανατροφή των παιδιών.

Δυσμενείς Επιδράσεις:

Περισσότερο από το 50% των υπόχρεων γονέων ωθούνται κάτω από το όριο της φτώχειας λόγω μη ρεαλιστικών υποχρεώσεων διατροφής παιδιών που αποδεικνύονται αδύνατες να εκπληρώσουν και τους εμποδίζουν να συμμετάσχουν πλήρως στην ανατροφή των παιδιών τους. Οι γονείς που δεν έχουν την ικανότητα, όχι την προθυμία, να συμμορφωθούν με τις εντολές υποστήριξης παιδιών υπόκεινται συχνά σε κυρώσεις που πρέπει να εφαρμόζονται σε όσους αποφεύγουν τη διατροφή των παιδιών

Δ. Έρευνες:

Έρευνα αναφοράς υποστήριξης παιδιών (διατροφής) και κοινής γονικής μέριμνας (2022)

Η κύρια εστίαση του Εθνικού Οργανισμού Γονέων είναι η προώθηση της κοινής γονικής μέριμνας, έτσι ώστε τα παιδιά να μην στερούνται μιας πλήρους σχέσης με τους αγαπημένους και ικανούς γονείς τους λόγω διαζυγίου ή χωρισμού τους. Για το σκοπό αυτό, το NPO εργάζεται για αλλαγές στους νόμους της πολιτείας και τους δικαστικούς κανόνες για την προώθηση της ισότιμης γονικής μέριμνας όταν οι γονείς ζουν χωριστά και για να εκπαιδεύσει τους γονείς, τους νομοθέτες και τους επαγγελματίες του διαζυγίου σχετικά με τα οφέλη της ίσης γονικής μέριμνας. Η εστίασή μας είναι η ευημερία του παιδιού.

Οι νόμοι, οι πολιτικές και οι πρακτικές για την υποστήριξη των παιδιών, αναμφίβολα, θεσπίστηκαν με στόχο την προώθηση της ευημερίας των παιδιών. Δυστυχώς, παρά το γεγονός ότι δημιουργήθηκαν με καλές προθέσεις, πολλοί νόμοι, πολιτικές και πρακτικές για την υποστήριξη των παιδιών (διατροφή) είναι επιζήμιες για τα παιδιά. Επειδή βασίζονται στο απαρχαιωμένο μοντέλο αποκλειστικής επιμέλειας/επισκέπτη της χωριστής γονικής μέριμνας, δημιουργούν σημαντικά εμπόδια στην κοινή ανατροφή των παιδιών. Αντί να ενθαρρύνουν τους γονείς να μοιράζονται ισότιμα ​​στην ανατροφή των παιδιών τους, δημιουργούν κίνητρα για γονεϊκές συγκρούσεις.

Στην πρώτη του είδους της μελέτη, η NPO εξέτασε λεπτομερώς τις κατευθυντήριες γραμμές για την υποστήριξη των παιδιών (διατροφή) σε καθεμία από τις 50 πολιτείες και την Περιφέρεια της Κολούμπια, βαθμολογώντας τις ανάλογα με το βαθμό στον οποίο ενθαρρύνουν ή αποθαρρύνουν την κοινή ανατροφή των παιδιών. Ειδικότερα, η Κάρτα Αναφοράς Παιδικής Υποστήριξης (Διατροφής) και Κοινής Γονικής Ανατροφής 2022, ο NPO αξιολογεί τις καταστάσεις σχετικά με την προσαρμογή του χρόνου γονικής μέριμνας (PTA), που μερικές φορές αποκαλείται «αντιστάθμιση χρόνου γονικής μέριμνας» ή «πίστωση χρόνου διαμονής». Αυτός είναι ένας μηχανισμός με τον οποίο οι κατευθυντήριες γραμμές για την υποστήριξη των παιδιών κατανέμουν πόρους για την ανατροφή των παιδιών μεταξύ των δύο σπιτιών των παιδιών.

Τα αποτελέσματα είναι συγκλονιστικά! Εννέα πολιτείες δεν έχουν καθόλου PTA. Αυτό σημαίνει ότι ένας γονέας που πληρώνει με τον οποίο τα παιδιά διαμένουν τον μισό χρόνο, ή ακόμα περισσότερο, θα πληρώσει κατά τεκμήριο το ίδιο ποσό υποστήριξης τέκνων στον άλλο γονέα με εκείνον με τον οποίο τα παιδιά δεν περνούν καθόλου χρόνο. Και πολλές πολιτείες που έχουν PTA επιβάλλουν αδικαιολόγητα κατώτατα όρια στην αίτησή του – ορισμένες δεν ισχύουν έως ότου ο γονέας που πληρώνει έχει τα παιδιά στη φροντίδα του το 50% του χρόνου. Αυτά τα κατώφλια δημιουργούν διαφορές που προκαλούν γονεϊκές συγκρούσεις αντιμετωπίζοντας πολύ διαφορετικά τις ασήμαντες διαφορές στο χρόνο ανατροφής των παιδιών για τον υπολογισμό της διατροφής των παιδιών. Ορισμένες κρατικές κατευθυντήριες γραμμές με χαμηλά κατώφλια δημιουργούν διαφορές σε άλλα σημεία των υπολογισμών τους, ενθαρρύνοντας και πάλι τη γονική σύγκρουση αντί για συνεργασία.

Με τον διαδραστικό χάρτη του NPO, μπορείτε να δείτε ποιο βαθμό έλαβε η κάθε πολιτεία σε αυτήν τη μελέτη, τη βάση για αυτόν τον βαθμό και τι μπορεί να κάνει η πολιτεία για να θεσπίσει κατευθυντήριες γραμμές υποστήριξης παιδιών (διατροφής) που προωθούν πραγματικά το συμφέρον των παιδιών ενθαρρύνοντας την ισότιμη ανατροφή των γονέων όταν οι γονείς ζουν χωριστά.

Εκτός από την κύρια έκθεση, ο NPO δημοσίευσε ένα Τεχνικό Συμπλήρωμα, με λεπτομερή περιγραφή της μεθοδολογίας και επίσημη ανάλυση που πραγματοποιήθηκε για την υποστήριξη της κύριας έκθεσης.

Έρευνα Κοινής Ανατροφής (2019)

*Ο διαδραστικός χάρτης έχει ενημερωθεί για να αντικατοπτρίζει τις νομοθετικές αλλαγές έως την 1η Μαΐου 2022. Η αναφορά δεν έχει ενημερωθεί και είναι τρέχουσα μόνο για το 2019.

Για να προσδιοριστεί ο βαθμός στον οποίο τα νομοθετικά σώματα των πολιτειών έχουν απορροφήσει και έχουν ενεργήσει βάσει της επιστημονικής συναίνεσης σχετικά με τα οφέλη της κοινής γονικής μέριμνας, το 2014 ο NPO ανέλαβε την πρώτη αξιολόγηση των νομοθετικών διατάξεων των πολιτειών που προωθούν την κοινή γονική μέριμνα. Η Έρευνα Κοινής Ανατροφής (2019) ενημερώνει και βελτιώνει την έρευνα 2014.

Ο NPO διαπίστωσε ότι πολλές πολιτείες άργησαν εξαιρετικά να αλλάξουν το καταστατικό τους σχετικά με την επιμέλεια των παιδιών όταν οι γονείς ζουν χωριστά. Αν και έχουν σημειωθεί βελτιώσεις από το 2014, πάρα πολλές πολιτείας έμειναν πίσω στις αλλαγές και απέτυχαν να προωθήσουν το βέλτιστο συμφέρον των παιδιών.

Ε. Η έρευνα θα βοηθήσει να ανοίξει ο δρόμος για τη μεταρρύθμιση της κοινής γονικής μέριμνας.

Αυτό που έχει σημασία για την ευημερία των παιδιών είναι ο τρόπος με τον οποίο οι χωρισμένοι γονείς χειρίζονται πραγματικά τις γονικές ευθύνες, όχι τι λένε οι νόμοι και οι δικαστικοί κανόνες. Δυστυχώς, οι νόμοι, οι δικαστικοί κανόνες και οι δικαστικές πρακτικές επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τις προσδοκίες των γονέων και τις αποφάσεις ανατροφής των παιδιών.

Ως αποτέλεσμα της ισχυρής επιρροής που ασκούν αυτοί οι παράγοντες στις οικογένειες, ο NPO έχει δεσμευτεί να διεξάγει έρευνα σχετικά με τους νόμους της πολιτείας σχετικά με την κοινή ανατροφή των παιδιών και τους δικαστικούς κανόνες σχετικά με τον χρόνο ανατροφής των παιδιών. Η βελτίωση αυτών των νόμων και κανόνων είναι ένα στοιχείο για την προώθηση του βέλτιστου συμφέροντος των παιδιών και είναι κρίσιμη για την αποστολή μας να διασφαλίσουμε την ευημερία των νέων που βιώνουν διαζύγιο ή χωρισμό γονέων.

Η έρευνα παρέχει την ακαδημαϊκή βάση για αλλαγές πολιτικής για την προώθηση της κοινής γονικής μέριμνας, τη μείωση της γονικής αποξένωσης και την ανάπτυξη πολιτικών υποστήριξης παιδιών που προωθούν πραγματικά τα καλύτερα συμφέροντα των παιδιών.

ΣΤ. Για να αλλάξεις τον κόσμο, πρέπει πρώτα να κάνεις τους ανθρώπους να συνειδητοποιήσουν την ανάγκη για αλλαγή.

Η Εθνική Οργάνωση Γονέων (NPO) εκπαιδεύει το κοινό και τους επαγγελματίες του διαζυγίου σχετικά με την τελευταία έρευνα σχετικά με την ευημερία των παιδιών.

Ο οργανισμός διεξάγει έρευνα αιχμής, συνεργάζεται με δημοσιογράφους για την ανάπτυξη και εμπλουτισμό ειδήσεων, δημοσιεύει άρθρα σε όλη τη χώρα, φιλοξενεί εθνικά συνέδρια και εκδηλώσεις, παράγει ενημερωτικά βίντεο και προσφέρει πληθώρα πληροφοριών στον ιστότοπο και το ιστολόγιό του.

Ζ. Μεταρρυθμίζοντας το Οικογενειακό Δικαστήριο

Ο Εθνικός Οργανισμός Γονέων έχει δεσμευτεί να μεταρρυθμίσει τους κανόνες γονικής μέριμνας όταν οι γονείς ζουν χωριστά. Τα παιδιά ακμάζουν όταν έχουν δύο στοργικούς γονείς που συμμετέχουν και οι δύο πλήρως στις καθημερινές τους δραστηριότητες.

Προκειμένου να παρέχει στα παιδιά χωρισμένων γονέων τα οφέλη που μπορούν να προσφέρουν και οι δύο γονείς, ο NPO αναπτύσσει κρατικά κεφάλαια για να εκπαιδεύσει τους νομοθέτες σχετικά με την αξία των νομοθετικών αλλαγών για την προώθηση της κοινής γονικής μέριμνας και να εκπαιδεύσει τους δικαστές και άλλους επαγγελματίες διαζυγίου σχετικά με τη σημασία των δικαστικών κανόνων και πρακτικών προώθηση της ευημερίας των παιδιών.

Οι ηγέτες των κρατικών κεφαλαίων NPO συναντώνται με νομοθέτες, διεξάγουν φόρουμ υποψηφίων δικαστών, οργανώνουν δημόσιες εκδηλώσεις όπως προβολές σχετικών ταινιών ντοκιμαντέρ και πολλά άλλα.

Leave a reply

Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με την επωνυμία «Κάθε παιδί χρειάζεται 2  Γονείς Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία» και τον διακριτικό τίτλο «A Child Needs 2 Parents ΑΜΚΕ»

Άρθρα

Επικοινωνία

Παναγή Τσαλδάρη 309
Νίκαια
ΤΚ: 18453

Υποστήριξη

Με ενθουσιώδεις εθελοντές, είμαστε έτοιμοι να σας στηρίξουμε οποιαδήποτε στιγμή.