Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ημερίδα με θέμα ΦΙΛΙΚΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

19/05/2024

Πηγή: https://www.mag24.gr/pragmatopoiithike-me-epitychia-i-imerida-me-thema-filiki-pros-to-paidi-dikaiosyni-fotografies/

Το Σάββατο 18/5 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ημερίδα με θέμα ΦΙΛΙΚΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ την οποία συνδιοργάνωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Λαμίας, το Περιφερειακό Τμήμα του ΣΚΛΕ και η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας.

Η ημερίδα αποτέλεσε ένα όραμα τον κοινωνικών λειτουργών της Στερεάς Ελλάδας, οι οποίοι εκπροσωπούν τις φωνές χιλιάδων παιδιών, καθώς έρχονται σε επαφή μαζί τους καθημερινά, το οποίο αγκάλιασε ο Δικηγορικός Σύλλογος και η Εισαγγελία Πρωτοδικών. Η ημερίδα τελούσε υπό την αιγίδα το Δήμου Λαμίας, καθώς και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Οι  συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα θέματα  που αφορούν τα παιδιά, τα οποία βιώνουν  συγκρουσιακά  διαζύγια, των ανήλικων θυμάτων, την παραβατικότητα ανηλίκων  καθώς και των παιδιών που βρίσκονται σε δικαστική διαμάχη.

Το θέμα της 1ης συνεδρίασης «Γονείς σε δικαστική διαμάχη» συντόνισε η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Λαμίας κ. Συμέλα Καρακασίδου.

Ο κ.Παναγιώτης Κατσικερός μας μίλησε για την Στατιστική και  Ποιοτική ανάλυση του Ν 4800/2021 που αφορά τις Μεταρρυθμίσεις αναφορικά με τις σχέσεις γονέων και τέκνων.

Ο κ. Αθανάσιος Δουζένης, Καθηγητής Ψυχιατρικής/ Ψυχιατροδικαστικής Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, τ. Διευθυντής Β’ Ψυχιατρικής Κλινικής Π.Γ.Ν. ΑΤΤΙΚΟΝ μας μίλησε  για τα συγκρουσιακά διαζύγια και τις επιπτώσεις στο παιδί και την οικογένεια.

Η κα Γιάννα Μπάκα, Επιμελήτρια Ανηλίκων, MSc Ψυχιατροδικαστικής μας μίλησε για το Σύνδρομο Γονικής Αποξένωσης.

Το θέμα της 2ης Συνεδρίασης ήταν το ΑΝΗΛΙΚΟ ΘΥΜΑ

Ο Κωνσταντίνος Πανάγος, Δρ. Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ, μας μίλησε για το δίκαιο του παιδιού ως αυτοτελής κλάδος της νομικής επιστήμης: «Γενικές αρχές και κατευθύνσεις για την οργάνωση της ποινικής δικαιοσύνης».

Η αγαπητή Ξένη Δημητρίου,  Εισαγγελέας Αρείου Πάγου επί τιμή μας μίλησε για τη  Φιλική Δικαιοσύνη για τα παιδιά θύματα.

Η Σέβη, Οικονόμου, Κοινωνική Λειτουργός, Προϊσταμένη  στο Σπίτι του Παιδιού Πειραιά, ΜSc στη Συγκριτική Εκπαίδευση και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα μας μίλησε για  ειδικά μέτρα προστασίας ανηλίκων θυμάτων γενετήσιων πράξεων.

ΘΕΜΑ 3ης Συνεδρίασης: ΑΝΗΛΙΚΟΣ/Η ΔΡΑΣΤΗΣ/ΙΔΑ

 

Ο αγαπητός αντεισαγγελέας Εφετών μίλησε για την Νεανική παραβατικότητα και το Δικαστήριο Ανηλίκων Λαμίας.

Η Αφροδίτη Μαλλούχου, Κοινωνική λειτουργός – Επιμελήτρια Ανηλίκων Πειραιά, Δρ. Αντεγκληματικής Πολιτικής, Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια Υπουργείου Δικαιοσύνης μίλησε για τη συνδιαλλαγή για έκφραση συγγνώμης ως αναμορφωτικό μέτρο επανορθωτικής μεταχείρισης του ανήλικου παραβάτη.

Ο Βασίλειος, Παπακώστας, Ταξίαρχος ΕΛ.ΑΣ, Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μας μίλησε για τους ανήλικους και τις διαδικτυακές προκλήσεις- Αντιμετωπίζοντας τους κινδύνους.

Η 4η Συνεδρίαση με θέμα παιδί και μετανάστευση πραγματοποιήθηκε μέσω της πλατφόρμας teems.

Η Αγάπη Χουζουράκη, Δικηγόρος, Υπεύθυνη Συνηγορίας για το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες-Νομική Υπηρεσία μας μίλησε για το ασυνόδευτο παιδί πρόσφυγας: Ανηλικότητα, Υποδοχή και καθεστώς διαμονής.

Η  Δήμητρα Γεωργογιάννη, κοινωνική λειτουργός στο ΚΕΔΑΣΥ Α’ Αθήνας, εργαζόμενη επί σειρά ετών σε ξενώνα ημιελεύθερης διαβίωσης ασυνόδευτων ανηλίκων μίλησε με θέμα «Η λειτουργία των δομών φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων».

Leave a reply

Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με την επωνυμία «Κάθε παιδί χρειάζεται 2  Γονείς Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία» και τον διακριτικό τίτλο «A Child Needs 2 Parents ΑΜΚΕ»

Άρθρα

Επικοινωνία

Παναγή Τσαλδάρη 309
Νίκαια
ΤΚ: 18453

Υποστήριξη

Με ενθουσιώδεις εθελοντές, είμαστε έτοιμοι να σας στηρίξουμε οποιαδήποτε στιγμή.