Η λύση του 50/50: Η απλή επιλογή που κάνει τις μαμάδες, τους μπαμπάδες και τα παιδιά πιο ευτυχισμένους και υγιείς μετά από έναν χωρισμό.

Emma Johnson*, Paperback – March 26, 2024

Αγορά από Amazon

Υπάρχει μια αποδεδειγμένη μέθοδος για πιο ευτυχισμένα παιδιά, πιο εμπλεκόμενους μπαμπάδες και λιγότερο αγχωμένες μαμάδες μετά το διαζύγιο — επιμέλεια 50/50.

Είναι δύσκολο για όλους όταν χωρίζουν οι γονείς – αλλά το τέλος της συμβίωσης δεν χρειάζεται να σημαίνει το τέλος μιας λειτουργικής οικογένειας. Ένας από τους λόγους που κάνει τα διαζύγια τόσο τραυματικά για τα παιδιά είναι ο τρόπος άσκησης της επιμέλειας των παιδιών, το οποίο οδηγεί όλους σε αποτυχία. Σε όλη τη χώρα, η προεπιλεγμένη ρύθμιση είναι η μαμά να έχει τον περισσότερο χρόνο με τα παιδιά (και το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης της φροντίδας τους), ο μπαμπάς να γίνεται περιστασιακός επισκέπτης (και ίσως να επιβαρύνεται με τεράστιες δαπάνες για την υποστήριξη των παιδιών) και τα παιδιά να χάσουν τη σταθερότητα, τη δομή και την αυτοπεποίθηση του να γνωρίζουν, ότι έχουν δύο εξίσου αφοσιωμένους, στοργικούς γονείς. Αλλά δεν χρειάζεται να είναι έτσι!

Στο βιβλίο «Η λύση του 50/50», η δημιουργός της κοινότητας Wealthy Single Mommy, Emma Johnson παρουσιάζει την έρευνα που αποδεικνύει ότι, στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, η ίση κατανομή χρόνου είναι η καλύτερη πρακτική για μια οικογένεια όπου οι ενήλικες δεν ζουν πλέον μαζί. «Η Λύση του 50/50» θα σας δείξει ότι ο ίσος χρόνος ανατροφής των παιδιών οδηγεί σε:

Καλύτερη σωματική, συναισθηματική και ψυχική υγεία για τα παιδιά διαζυγίου

Υψηλότερες επαγγελματικές αποδοχές και ευκαιρίες σταδιοδρομίας για ανύπαντρες μητέρες

Πατέρες που εμπλέκονται περισσότερο στη φροντίδα των παιδιών, διατηρώντας τα γονικά τους δικαιώματα

Πολύ μικρότερη γονική και δικαστική σύγκρουση

Μια προοδευτική πολιτιστική προσέγγιση που προωθεί την ισότητα των φύλων για όλες τις οικογένειες, ανεξάρτητα από τη δομή τους

Ήδη κάποιες πολιτείες των Η.Π.Α. έχουν υιοθετήσει την προεπιλογή της επιμέλειας 50/50 και αρκετές άλλες είναι έτοιμες να ακολουθήσουν. Ο ίσος χρόνος ανατροφής των παιδιών είναι το πλαίσιο επιμέλειας του μέλλοντος και «Η λύση του 50/50» δείχνει στους αναγνώστες πώς βοηθά την οικογένεια και την κοινωνία μας να ευδοκιμήσει.

*Η Emma Johnson είναι επιχειρηματική δημοσιογράφος, ακτιβίστρια για την ισότητα των φύλων και ιδρύτρια του Wealthysinglemommy. Πρώην δημοσιογράφος του Associated Press, η Emma έχει παρουσιαστεί ως ειδικός σε χωρισμένες οικογένειες για τους The New York Times, The Wall Street Journal, Elle, CNBC, NPR, TIME, O, The Oprah Magazine, The Doctors και πολλά άλλα. Ως ακτιβίστρια, η Emma προωθεί την ισότιμη ανατροφή των παιδιών για χωρισμένες οικογένειες μέσω της παραγωγής έργων μέσων ενημέρωσης, συγγράφοντας το βιβλίο «Η Λύση του 50/50» και μιλώντας σε ομάδες, μεταξύ άλλων στη Σύνοδο Κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για την Ισότητα των Φύλων, στη Google και ενώπιον των κρατικών νομοθετικών οργάνων. Ζει στο Ρίτσμοντ της Βιρτζίνια, με τον γιο και την κόρη της.

Leave a reply

Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με την επωνυμία «Κάθε παιδί χρειάζεται 2  Γονείς Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία» και τον διακριτικό τίτλο «A Child Needs 2 Parents ΑΜΚΕ»

Άρθρα

Επικοινωνία

Παναγή Τσαλδάρη 309
Νίκαια
ΤΚ: 18453

Υποστήριξη

Με ενθουσιώδεις εθελοντές, είμαστε έτοιμοι να σας στηρίξουμε οποιαδήποτε στιγμή.