Ερώτημα στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής

Το Παιδί με 2 Γονείς σε συνέχεια των ΦΕΚ 5130Β και 5387Β / 09-2024 που αφορούν σε Υπουργικές Αποφάσεις του Υπ. Παιδείας σχετικά με την εγγραφή/μετεγγραφή ανηλίκων μαθητών σε εκπαιδευτικά ιδρύματα Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και την εν γένη αντιμετώπιση της οικογένειας στο σύνολο της από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα (Π/μιας και Δ/μιας εκπαίδευσης) απευθύνθηκε στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Υπ. Παιδείας, το οποίο και γνωμοδοτεί σε αυτό ως προς την χάραξη εκπαιδευτικής πολιτικής.

Αμφότερα ΦΕΚ εκδόθηκαν δυνάμει της παρέμβασης και επιστημονικής γνωμοδότησης του ΙΕΠ, το οποίο με τη σειρά του, μέσω της γνωμοδότησης του διαμορφώνει την αντιμετώπιση της οικογένειας στο σύνολο της από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.

Το Παιδί με 2 Γονείς, αφού επικοινώνησε με το ΙΕΠ και αιτήθηκε το σχετικό απόσπασμα πρακτικών από τη συνεδρίαση του, που οδήγησε στην δημιουργία των ως άνω ΦΕΚ, την Τετάρτη 16/10/24, απεύθυνε ερώτημα, ώστε να αποσαφηνιστεί εκ μέρους του ΙΕΠ που αποσκοπούσε η γνωμοδότηση του σε ότι αφορά την εξαίρεση του γονέα που ασκεί γονική μέριμνα αλλά όχι επιμέλεια του ανηλίκου μαθητή από την εκπαιδευτική διαδικασία και πως νοείται η «οικογένεια» του ανηλίκου μαθητή σύμφωνα με αυτή του γνωμοδότηση.

Ακολουθεί η επιστολή της ΑΜΚΕ προς το ΙΕΠ, το απόσπασμα πρακτικών συνεδρίασης και η γνωμοδότηση :

2024 10 16 Ερώτημα ΙΕΠ ΦΕΚ 5387Β – 2024

2381 Παράρτημα Πρότυπος Εσωτερικός Κανονισμός λειτουργίας 19 09 2024 ΜΕ ΣΧΟΛΙΑ ΓΡ ΥΦΥΠ-2192024

2381 Πήλιουρας-Πρότυπος Κανονισμός Λειτουργίας σχολικών μονάδων

Leave a reply

Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με την επωνυμία «Κάθε παιδί χρειάζεται 2  Γονείς Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία» και τον διακριτικό τίτλο «A Child Needs 2 Parents ΑΜΚΕ»

Άρθρα

Επικοινωνία

Παναγή Τσαλδάρη 309
Νίκαια
ΤΚ: 18453

Υποστήριξη

Με ενθουσιώδεις εθελοντές, είμαστε έτοιμοι να σας στηρίξουμε οποιαδήποτε στιγμή.