Προφίλ

Καλώς ορίσατε

Το παιδί χρειάζεται και τους δύο γονείς

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με την επωνυμία «Κάθε παιδί χρειάζεται 2 Γονείς Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία» και τον διακριτικό τίτλο «A Child Needs 2 Parents ΑΜΚΕ» στοχεύει στην διασφάλιση της από κοινού άσκηση της γονικής μέριμνας, φροντίδας και ανατροφής των τέκνων από τους γονείς τους, στην προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών, στην προστασία των ατομικών δικαιωμάτων των γονέων, στην προστασία των ανηλίκων τέκνων από την γονεϊκή αποξένωση, στην νομολογιακή και νομοθετική καθιέρωση της ισότιμης και ισόχρονης ανατροφής των ανήλικων τέκνων από τους γονείς τους και τέλος στην ανταλλαγή απόψεων, στην ανάπτυξη διαλόγου και στην μετάδοση τεχνογνωσίας μεταξύ επιστημόνων και επαγγελματιών, που δραστηριοποιούνται σε κλάδους σχετικούς με την υποστήριξη των δικαιωμάτων των παιδιών και των γονέων, όπως κοινωνιολογίας, ψυχολογίας, ψυχιατρικής και νομικής.

Καταστατικό AChild Needs2Parents AMKE

Γνωρίστε την ομάδα μας

Αβραμόπουλος Νίκος

Ο Αβραμόπουλος Νικόλαος, γεννήθηκε στις 20/05/1978. Δραστηριοποιείται επιχειρηματικά σε πολυκλαδικό επίπεδο στο χώρο των ψηφιακών εκτυπώσεων από το 1999. Είναι πατέρας τριών ανήλικων τέκνων και σε διάσταση με τη μητέρα τους από το 2016. Η εμπλοκή του με το θέμα της συνεπιμέλειας ξεκίνησε μετά την παντελή άρνηση της μητέρας των παιδιών τους να έχει την οποιαδήποτε επικοινωνία μαζί τους, από την 28η Οκτωβρίου του 2018 μέχρι και σήμερα, παρόλο που έχει δικαστικές αποφάσεις που του έχει οριστεί από τα ελληνικά δικαστήρια για συγκεκριμένες ώρες και ημέρες. Σήμερα είναι ιδρυτικό μέλος της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας A Child Needs 2 Parents.

Διαμαντόπουλος Βασίλης

Ο Διαμαντόπουλος Βασίλης γεννήθηκε στην Πάτρα στις 06/05/1981, από το 2003 είναι ελεύθερος επαγγελματίας στον κλάδο του επίπλου. Είναι διαζευγμένος πατέρας ενός αγοριού και εμπλέκεται ενεργά με τις κοινωνικές του δράσεις στο θέμα της συνεπιμέλειας από το 2017. Πρεσβεύει ότι η ανατροφή των παιδιών από κοινού και εξίσου και από τους δύο τους γονείς είναι αναφαίρετο δικαίωμα τους. Σήμερα είναι ιδρυτικό μέλος της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας A Child Needs 2 Parents.

Διγενάκης Λευτέρης

Γεννήθηκα στο Ηράκλειο Κρήτης την 01/11/1974. Εγκαταστάθηκα στην Αθήνα για τις πανεπιστημιακές μου σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών τμήμα Νεοελληνικής φιλολογίας. Το 2010 επέστρεψα στο Ηράκλειο όπου ασχολήθηκα με την οινοποιεία. Από το 2017 διαθέτω ιδιόκτητο σύγχρονο οινοποιείο κοντά στην πόλη του Ηρακλείου. Η εμπλοκή μου με την ιδέα της  συνεπιμέλειας και την υπεράσπιση του δικαιώματος των παιδιών να έχουν δύο ίσους γονείς προέκυψε μετά από διαζύγιο όπου βίωσα την προσπάθεια της αποξένωσης και της αποδόμησης του πατρικού ρόλου. Η κοινωνική παθογένεια που παράγει αυτή η πραγματικότητα ενεργοποίησε τα κοινωνικά και γονεϊκά μου αντανακλαστικά  με σκοπό να συμμετέχω ενεργά στον αγώνα για  την γονεϊκή ισότητα. Αρθρογραφώ σε εφημερίδες και περιοδικά (έντυπα & ηλεκτρονικά) για θέματα σχετικά με τη συνεπιμέλεια. (Εφημ. Πατρίς «Ποιός φοβάται τη συνεπιμέλεια ;”, «Δυο μύθοι για τη συνεπιμέλεια» κλπ.)Ανήκω στο ΔΣ της ΑΜΚΕ A child Needs 2 parents ως ιδρυτικό μέλος, μια συλλογικότητα η οποία φιλοδοξεί να ενημερώσει  επιστημονικά την κοινωνία για την ανάγκη της συνεπιμέλειας και να προσφέρει στην αποκατάσταση του οικογενειακού δικαίου προς το δικαιότερο.

Ζαχαράτος Γιάννης

Ο Ζαχαράτος Γιάννης, γεννήθηκε στις 05/12/1976, είναι Οικονομολόγος, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Ουαλίας, Σουόνσι, με δύο μεταπτυχιακούς τίτλους στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (Πανεπιστήμιο Ουαλίας) και Ηλεκτρονικό Εμπόριο (Πανεπιστήμιο Λονδίνου). Η τρέχουσα ιδιότητα του είναι Εκτελωνιστής, ασκώντας το επάγγελμα από το 2002 ως ελεύθερος επαγγελματίας, ενώ από το 2013 είναι διευθυντικό στέλεχος γνωστής Ναυτιλιακής Εταιρίας, υπεύθυνος για το Εκτελωνιστικό τμήμα αυτής στο λιμάνι του Πειραιά. Η εμπλοκή του με το θέμα της συνεπιμέλειας ξεκίνησε μετά τη γέννηση του γιού του το 2018 και την διάσπαση συμβίωσης με την μητέρα του. Έκτοτε δραστηριοποιήθηκε ενεργά σε γονεϊκές ομάδες προσφέροντας σε οργανωτικό, ερευνητικό και μεταφραστικό επίπεδο, ενώ παράλληλα αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης σχετικά με το αντικείμενο της κοινής ανατροφής τέκνων. Σήμερα είναι πρόεδρος της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας A Child Needs 2 Parents και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής για το Συνέδριο του Διεθνούς Συμβουλίου Κοινής Ανατροφής που θα διεξαχθεί στην Αθήνα τον Μάιο του 2023.

Κουτσουμπέλη Κατερίνα

Η Κατερίνα Κουτσουμπέλη γεννήθηκε στις 04/07/1967.
Είναι λογίστρια – φοροτεχνικός και έχει δικό της Λογιστικό γραφείο.
Είναι μητέρα τεσσάρων αγοριών, τα τρία ενήλικα και το τέταρτο ανήλικο για το οποίο έχει συνεπιμέλεια.
Υπήρξε αποξενωμένο παιδί από το πατέρα του για πάρα πολλά χρόνια. Αυτό μαζί με την αγάπη της για όλα τα παιδιά την ώθησε αφενός να μετέχει σε οργανώσεις που έχουν σκοπό το παιδί και αφετέρου να γίνει πολέμιος της γονικής αποξένωσης και μαχήτρια της συνεπιμέλειας.
Σήμερα είναι αντιπρόεδρος της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής A child needs 2 parents.

Μελαχρής Παναγιώτης

Ο Παναγιώτης Μελαχρής γεννήθηκε στις 7/10/1976 στην Αυστραλία. Έχει κάνει σπουδές ΙΕΚ Διοίκησης Επιχειρήσεων (στελέχη αεροπορικών εταιρειών) και νοσηλευτικής (ειδικότητα ΜΕΘ). Εργάστηκε επί σειρά ετών στο αεροδρόμιο και τα τελευταία χρόνια εργάζεται σαν φροντιστής σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων («Όμορφη Νεφέλη»). Είναι από τα ιδρυτικά μέλη του Χώρου Πολιτισμού και Αλληλεγγύης «Καλλίπολις» (Ελληνικό) και ήταν εθελοντής για ενάμιση χρόνο στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής (Κ.Κ.Π.Π.Α.). Η εμπλοκή του με το θέμα της Συνεπιμέλειας ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 2020 μετά από τη διάσπαση της συζυγικής συμβίωσης, καθώς έχει μια κόρη. Έκτοτε δραστηριοποιήθηκε ενεργά σε γονεϊκές ομάδες. Σήμερα είναι ιδρυτικό μέλος της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «achildneeds2parents».

Πουτσιάκα Στέλλα

Η Στέλλα Πουτσιάκα γεννήθηκε και κατοικεί στην Λάρισα όπου και εργάζεται ως Βοηθός Μικροβιολόγου σε γνωστό Ιδιωτικό Εργαστήριο της πόλης. Έχει συμμετάσχει σε Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων ως Πρόεδρος και ως ενεργό μέλος τους, καθώς και σε εθελοντικές ομαδικές δράσεις του Δήμου Λαρισαίων. Δραστηριοποιείται επίσης στον χώρο της μουσικής και σε ότι έχει να κάνει με ευαισθητοποίηση του κόσμου γύρω από την ισότητα, την δικαιοσύνη και την υποστήριξη ευπαθών ομάδων. Είναι μητέρα ενός 6 χρονου αγοριού και θεία ενός 10 χρονου αγοριού, γιου του αδερφού της, το οποίο τελεί υπό καθεστώς συνεπιμέλειας από τον Δεκέμβριο του 2021, απόφαση που όμως δεν εφαρμόζεται έως και σήμερα. Είναι μέλος της Α.Μ.Κ.Ε. “A child Needs 2 Parents” και υπέρμαχος της συνεπιμέλειας και του δικαιώματος των παιδιών στην ανατροφή τους από αμφότερους τους γονείς τους.

Ρεντζής Νίκος

Ο Νίκος Ρεντζής  γεννήθηκε στις 28/07/1974  στην  Αιγείρα Αχαΐας και παρέμεινε στον τόπο του, μέχρι και την αποφοίτηση του από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Είναι απόφοιτος του τμήματος Στατιστικής & Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά και διαθέτει μεταπτυχιακό στην Κοστολόγηση Επιχειρήσεων. Κατά το παρελθόν δούλεψε σε μεγάλες εταιρίες του ιδιωτικού τομέα, τόσο εγχώριες όσο και πολυεθνικές, ενώ από το 2017 έχει επιστρέψει στη γενέτειρα του, και δραστηριοποιείται ως ελεύθερος επαγγελματίας, με αντικείμενο Λογιστής και Οικονομικός Σύμβουλος Επιχειρήσεων.

Είναι πατέρας ενός αγοριού και ενός κοριτσιού που σήμερα είναι 11 και 7 ετών αντίστοιχα περίπου.

Το γεγονός της διάσπασης της έγγαμης συμβίωσης του, που έλαβε χώρα το 2019, στάθηκε η αφορμή για να εμπλακεί από την πρώτη στιγμή, με συλλογικότητες σχετικά με την ιδέα της Συνεπιμέλειας , μια ιδέα η οποία πρεσβεύει  και προασπίζει τα δικαιώματα των παιδιών, και το γεγονός ότι κάθε παιδί επιβάλλεται, να έχει ισότιμα στο πλευρό του και τους 2 γονείς του, για την ομαλή κοινωνική και ψυχική ανατροφή του. 

Από τον Οκτώβριο του 2020 , και για διάστημα μεγαλύτερο του 1,5 έτους, κατέβαλλε τεράστιες προσπάθειες  για να μπορεί να είναι δίπλα στα παιδιά του, μιας και βίωνε καθημερινά σε μέγιστο βαθμό, τόσο την γονική αποξένωση, όσο και την αποδόμηση του πατρικού ρόλου και προτύπου.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ενεργοποιήσει πρωτίστως τα γονεϊκά , και δευτερευόντως τα κοινωνικά και εθελοντικά του αντανακλαστικά ,ώστε με κάθε δύναμη του να παλεύει ενάντια σε πρακτικές ,απόψεις  και παθογένειες αυτού του είδους, τόσο για τα δικά του παιδιά, όσο και για όλα τα παιδιά, μαχόμενος υπέρ της Συνεπιμέλειας, και πολέμιος σε κάθε μορφή γονικής αποξένωσης.

Σήμερα είναι ιδρυτικό μέλος και ανήκει στο Δ.Σ. της Α.Μ.Κ.Ε.  “AchildNeeds2Parents”, μια συλλογικότητα η οποία φιλοδοξεί να ενημερώσει επιστημονικά την Ελληνική κοινωνία, για το τεράστιο πρόβλημα της γονικής αποξένωσης , την ανάγκη καθιέρωσης της Συνεπιμέλειας και να προσφέρει στην αποκατάσταση και βελτιστοποίηση του οικογενειακού δικαίου στη χώρα μας προς το δικαιότερο.

Φώτας Γιώργος

Γεννήθηκα στην Αθήνα στις 7 Ιουλίου 1978, διαμένω στον Πολίχνιτο Λέσβου, είμαι τεχνίτης ψυκτικών εφαρμογών και πατέρας τριών παιδιών. Τα δύο πρώτα μου παιδία (ένα αγόρι 17 ετών και ένα κορίτσι 14 ετών) είναι από τον πρώτο μου γάμο, ενώ το τρίτο μου παιδί (2 ετών) είναι με τη νέα μου σύντροφο.
Από το διαζύγιο μου το 2016 βίωσα την τακτική αποξένωσης μέσω συκοφαντιών, υποτίμησης και απαξίωσης του πατρικού μου ρόλου, αποκλείστηκα από τον μητρικό κύκλο, και οδηγήθηκα στην απομάκρυνση μου από τα δύο μου πρώτα παιδιά, αρνούμενα τα ίδια να με συναναστραφούν για πέντε συνεχόμενα έτη. Η συνεχής επιμονή μου και διαρκής διακριτική παρουσία μου στη ζωή τους (στο σχολείο και στις εξωσχολικές τους δραστηριότητες), οδήγησε στην από το 2022 επανένωση μου μαζί τους.

Μετά τη διάσπαση της έγγαμης συμβίωσης, τα δύο αυτά παιδία δεν έχουν διανυκτερεύσει ποτέ στην οικεία μου. Κανένα δικαστήριο, τόσο ποινικό όσο και αστικό, δεν κατάφερε να διασφαλίσει την επαφή των παιδιών μου με τον πατέρα τους. Η τρέχουσα σχέση μου μαζί τους βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στην δική μου βαθιά αγάπη, επιμονή και διαρκή διακριτική παρουσία μου στη ζωή τους. Μέχρι και σήμερα τα δύο μου παιδία δεν έχουν συναναστραφεί το μικρό τους αδερφάκι.

Από το 2016 είμαι ενεργό μέλος σε γονεϊκές συλλογικότητες για το σκοπό της συνεπιμέλειας, ιδρυτικό μέλος της ΑΜΚΕ «Achildneeds2parents», όντας αφοσιωμένος στον αγώνα για το δικαίωμα των παιδιών στην ανατροφή τους από δύο γονείς.
Θα αγωνίζομαι γι’ αυτό όχι μόνο για τα δικά μου παιδιά αλλά για τα παιδιά όλου του κόσμου.

 

Χαιρέτη Κατερίνα

Γεννήθηκε το 1958 στην Αθήνα. Εργάστηκε στην Τράπεζα της Ελλάδος από το 1977 έως και το 2020. Ενώ εργαζόταν τέλειωσε την ΑΣΟΕΕ (Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων). Το 1990 συνήψε δεσμό με άνδρα ευρισκόμενο σε διαδικασία διαζυγίου και πατέρα ενός μικρού κοριτσιού. Από τότε, η Κατερίνα Χαιρέτη, άρχισε να αντιλαμβάνεται την αξία της από κοινού και εξίσου ανατροφής των παιδιών από τους γονείς, τόσο κατά τη διάρκεια της συμβίωσης, όσο και μετά την διάσπασή της. Η άμεση ιδεολογική εμπλοκή της με την Συνεπιμέλεια προέκυψε πριν τέσσερα χρόνια, όταν, εντελώς τυχαία, διάβασε άρθρο σχετικό με το θέμα και μέσω αυτού πληροφορήθηκε, ότι υπάρχουν άνθρωποι διατεθειμένοι να παλέψουν γι’ αυτή την ιδέα, ώστε να γίνει κτήμα της κοινωνίας. Σήμερα είναι μέλος της ΑΜΚΕ-achildneeds2parents. Μεταξύ άλλων, θεωρεί τη συμμετοχή της σε αυτόν τον αγώνα απόδοση φόρου τιμής στον σύντροφό της που απεβίωσε βαθύτατα πικραμένος γιατί, ενώ έκανε τα πάντα για το παιδί του, προσέκρουσε στον μύθο της «αγίας μητέρας» που πρέπει να λατρεύεται από τα παιδιά της, ακόμη και αν ολοφάνερα λειτουργεί σε βάρος τους.

Επικοινωνήστε μαζί μας για οποιοδήποτε πρόβλημα, συμβουλή

Βοηθήστε την ομάδα μας

Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με την επωνυμία «Κάθε παιδί χρειάζεται 2  Γονείς Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία» και τον διακριτικό τίτλο «A Child Needs 2 Parents ΑΜΚΕ»

Άρθρα

Επικοινωνία

Παναγή Τσαλδάρη 309
Νίκαια
ΤΚ: 18453

Υποστήριξη

Με ενθουσιώδεις εθελοντές, είμαστε έτοιμοι να σας στηρίξουμε οποιαδήποτε στιγμή.